Tuesday, March 24, 2009

Aki saye dulu pernah ditegur puake....



hahaha amacam, old skool xrumah aki aku...
aku selalu balik kampung, itu yang aboh aku pesan... "jangan lupe balik kilir jenguk aki ter" camtu laa lebih kurang... rumah aki aku ni memang nostalgik, macam2 kesah dan cerite berlaku dekat sini... yang paling aku xboleh lupe, tayar beskal aku kene bakar dengan sepupu aku... beskal tu pakai tayar mati, jadi kalau dipandu ke arah unggun api yang membare memang kempis laa tayar tu kene makan dengan api... chet, sadis betul sepupu aku... nak jadi stunt man agaknye...

dulu mase kecik2 aku duduk dekat kampung dengan tok aku (belah mak). kampung mak aku dengan aboh aku xjauh pun, ade dalam 10km jer... jadi senang laa aku nak berulang alik dari rumah tok aku ke rumah aki aku... aki aku ni memang sport rim abis... kalau time raye die selalu belanje mercun kat cucu2 die... aboh aku dengan pakcik aku xbagi tapi aki aku peduli ape kan, duit die...hahaha... memang meriah tiap2 kali malam raye... memang sakan laa kalau pulak sedare mare yang lain ade balik jugak... hmm banyak lagi story yang aku nak cerite tapi kene stop kat sini dulu laa, internet kolej da nak padammmm...

aboh aku cakap... dulu ade sekor puake datang jumpe aki aku nak suruh "bela" die... aki aku steady je menolak tawaran puake tu sambil makan chendol... nasib baik, kalo xmungkin sekarang aku dibayangi puake...hahaha

8 comments:

cicikgurl... said...

Aki mu, Aki ku jua...
Kampung mu, Kampung ku jua...
Tapi kenape duit raye mu x seperti duit raye ku...huhuhu...x aci..

Weh letak la kotak message borak2 tu...baru meriah sket...

Dude said...

aki aok mmg cool!
selambe je tolak pelawaan puake.
kim salam kat aki aok.
kehkehkeh

Warxdestroyer said...

ngape aki aok x ajak puaka 2 chill...

puaka niyang rapik..

bole??

Radius.F said...

ye dok aok ni?
puake tu makan cendol dok?

xluwiex said...

-to cicikgurl-
haha sebab kome pandai ejas lebih sket...

-dude-
bereh...nak kirim lepat pun boleh

-warxdestroyer-
xde mase aki koi nak melayan puake ter...baik die join koi main bedil lagi beh...

-radius.f-
aboh koi citer laa...die xmakan chendol,alahan kabo nyer...bleh gatal kulit kalo makan..die prefer karipap sardin...hahaha

Warxdestroyer said...

huhuhu..

men bedil sambil mkn bergedil...

Nabilz said...

ko x pernah cite pon pasal puake ni kat aku.

aku x tau lak puaka tempat ko maksudnye penjual cendol.

tempat aku kitowang panggil mamak je.

xluwiex said...

puake tu xde kaitan langsung dengan penjual chendol abg nabil weh...tu selingan jer...hehehe