Tuesday, May 18, 2010

Nak ludah tengok orang laa bai....


Menuduh, mencerca, mengeji dan menghamburkan carutan kepada bangsa/kaum tertentu diatas kesalahan seseorang indidvidu itu adalah tidak patut sama sekali....

Kejadian ni berlaku dekat aku tengah hari tadi, semasa dalam perjalanan ke tempat kerja di Hospital Serdang. Dengan teknik pemanduan sopan dan menitikberatkan ciri-ciri keselamatan yang dianjurkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), aku membonceng Kecik a.k.a Firdaus. Tengah sedap2 aku merempit atas highway Kajang Silk tu, aku terpandang ke arah seorang pakcik yang memandu Honda EX5 standard di hadapan aku. Oleh kerana pemanduan pakcik ni xberapa nk laju dan situasi aku yang sedang mengejar masa untuk ke tempat kerja, jadi aku mengambil langkah untuk memotong saje EX5 lembab pakcik tu..

Elok je aku tukar gear 3 nk potong pakcik tu, boleh pulak die menoleh ke arah kanan dannnn... PTUIHHH!!! pundek... ikut sedap je die meludah xtengok kiri kanan dah... tengok2 tepat tang kaki aku...gampang betol... mencarut aku dalam hati... agak2 laa nk ludah tu kot... habat punye manusia... terus aku stop dekat Shell tepi highway tu basuh kaki seluar aku...najis mutawasitah sungguh!!!

Memang bengang laa dengan pakcik tu, bongok sungguh... xde kesedaran sivik langsung... tapi aku tak pula mencaci bangsa/kaum pakcik tersebut sebab yg salah adalah pakcik tu, bukan melayu bukan india bukan cina dan bukan lain2 bangsa...

Jadi jangan disebabkan perkara mcm ni korang membenci bangsa2 lain okay... :)

6 comments:

yatie said...

nasib ko la zul... hahahahah

Siti Nur Aminah said...

jijik gle perangai...knp ko tak thn je dia..surh dia jlat blik

xluwiex said...

yatie: tu la pasal

doc: tau xpe, xsempat nk tahan da...aku cepat2 nk basuh kaki je...sok jumpe pakcik tu aku nk sagat mulut die atas jalan tar tu...hehe

deus X machina said...

nasib baik tak kene muka aok

madmal said...

adeh.. betul2 x skola pakcik tu.. x ada kesederan sivik langsung..

xluwiex said...

naem: kalo kene muke koi kat situ jugek laa koi terbabas jawabnye

imam: tau xpe, nak je aku skolahkan die kat tepi highway tu