Sunday, August 7, 2011

Diari Ramadhan 1

Ramai yang bersungut dan bersesungut bila banyak kerja kena buat di bulan puasa. kalau boleh mereka nak rehat sahaja di rumah sambil layan cerita hindustan Kuch Kuch Hotak Mu, yelah dah puasa kan... badan mesti penat kerana kekurangan tenaga dan bendalir dalam badan, itu belum cerita kekurang sabaran dek kerana kelapar perutan lagi.

Tapi gua bulan-bulan puasa ni lagi syok buat kerja sebenarnya. Gua perhatikan gua punya konsentrasi kerja serta produktiviti gua semakin meningkat pada bulan puasa ni. Duit pun boleh jimat, yelah gua berbuka puasa pun bajet keluar rm3 je. Murtabak sama roti john memang takde dalam menu berbuka gua bulan-bulan puasa ni, kalau ade orang bagi gua tibai je haha... Gua boleh kerja dari pagi bawak ke petang tanpa rasa sebarang penat, haus, lapar mahupun rasa nak mengawan. Dah laa banyak department yang gua kena cover, medical store, forensic, emergency...bahagian clinical lagi macam pediatric, ortho surgery, cardiology... perghh Hospital Serdang tu nasib laa sampai 6 tingkat je.



Ni laa selera gua bulan puasa ni... adat laa orang bujang, makan pun nasik bujang.. Alhamdulillah

4 comments:

Anaqi Hawwari said...

Alhamdulillah dapat gak bukak puasa...

xluwiex said...

btol tu... bersyukur laa dpt jugak makan kan... dari xmakan langsung

@ atieqah @ said...

abang ngah kabo die rindu nak sahor nasi bujang kat sup meletup... haahhah..

xluwiex said...

hehe mende xlame da bujang die tu... sok makan nasik pengantin laa pulok hehe