Thursday, November 26, 2009

Air Tin Gedegang

(ni jepun punye stail...mesin air tin gedegang)

Tadi aku pow semua staff2 Perpustakaan Al-Bukhari UiTM Jengka ni seposen sorang... aku nak pekena air tin gedegang.. haa korang tau ape mende air tin gedegang tu? air tin gedegang ni adelah gelaran bagi air tin yg dibeli melalui vending machine tu... nk tau kenape gedegang? sebab bile kite masuk dwet, pastu pilih air mane yang bekenan, bile tekan je punat tu...maka akan jatuh laa air tu kt lobang yang disediakan dengan bunyi "gedegang" yang agak kuat sampai bleh menarik perhatian aweks-aweks UiTM yg lalu kt area tu...

heh tapi tadi apesal mesin tu xberbunyi gedegang...puas aku tonyoh duit seposen2 masuk dlm mesin tu. dan2 die masuk kut atas, die keluar ikut bawah pulak... dekat nam belas kali jugak laa aku try, tetap xbleh... hati da panas sebab xdpt merase air tin gedegang, karang xdpt air tin gedegang, mesin ni pulak yg gedegang makan terajang ala2 suria baja hitam aku ni... sudahnye aku blah pegi picit punat mesin sebelah... minum air water cooler je laa ari nih, free je kot...

5 comments:

Dude said...

Kalau hantuk air tin ter ke kepale rodong pun bleh kuar bunyi gedegang gak.

aminah said...

last gua gune mesin ni masa gua skola form2.....gile babi sanggup isi borang outing semata2 nk beli air gedegang.....walhaL kat lam skola je.....

xluwiex said...

dude: mane ade gedegang, "kecepek" laa bunyi die...

aminah: hehe ko mmg die hard fans air tin gedegang...

Bee Bee World said...

besh r wei air tin gedegang nie...masyuk..(mcm lah rasa pepsi ley tukar rasa seven up lak aku nie)..hahha

xluwiex said...

lya: lagi masyuk rase die kalo kekawan yg blanje kan...kan...kan